پیامدهای عدم حضور شاکی در دادگاه

پیامدهای-عدم-حضور-شاکی-در-دادگاه

پیامدهای عدم حضور شاکی در دادگاه


پیش از این ماموران با رساندن احضاریه‌ها به مخاطب و گزارش آن به دادسرا یا دادگاه نقش مهمی در دادرسی‌ها ایفا می‎کردند اما تصویب ماده 7 آیین‌نامه ارائه خدمات الکترونیک قضایی از سوی رییس قوه‌قضاییه، ابلاغ دادخواست و ضمایم آن یا ابلاغ هرگونه قرار و دستور قضایی به مخاطبان ذی‌ربط را به صورت الکترونیکی امکان‎پذیر کرده است و بر این اساس در صورت عدم دسترسی به نشانی الکترونیک و شماره تلفن همراه، ابلاغ و احضار به صورت فیزیکی انجام خواهد شد.

ماده ۶۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری بیان می‌کند: در هر مورد که به موجب قوانین آیین دادرسی و سایر قوانین و مقررات موضوعه اعم از حقوقی و کیفری، سند، مدرک، نوشته، برگه اجراییه، اوراق رأی، امضا، اثر انگشت، ابلاغ اوراق قضایی، نشانی و مانند آن لازم باشد، صورت الکترونیکی یا محتوای الکترونیکی آن حسب مورد با رعایت سازوکارهای امنیتی مذکور در مواد این قانون و تبصره‏های آن کافی و معتبر است.

احضار در واقع به حضور طلبیدن افراد برای ادای توضیحات لازم در مورد بزه مورد بحث از جانب مقام قضایی است. بنابراین هرچند هنگام بحث در خصوص احضار، اغلب ذهن معطوف به احضار متهم می‌شود، اما مقام قضایی در صورت صلاحدید می‌تواند شاکی، شاهد و حتی افرادی نظیر کارشناس را نیز برای تکمیل تحقیقات به حضور بطلبد.

اگر فرد احضارشده متهم باشد، وفق ماده 179 قانون آیین دادرسی کیفری، متهمی که بدون عذر موجه حضور نیابد یا عذر موجه خود را اعلام نکند، به دستور بازپرس جلب می‌شود. اما اگر احضارشده شاکی باشد، مقام قضایی در برگ احضار شاکی قید می‌کند که در صورت حضور پیدا نکردن شاکی و ابهام در توضیحات وی در مراحل قبلی یا در شکواییه، تصمیم قانونی اتخاذ خواهد شد.

بنابراین با توجه به اینکه ابلاغ انجام شده است، دادگاه وارد رسیدگی می‌شود و اگر مستندات کافی باشد، رای صادر خواهد شد.

منبع : روزنامه حمایت

مطالب مرتبط

اگر طلاق از سوی مرد باشد، چه حق و حقوقی باید به زن پرداخت شود ؟

رای وحدت رویه شماره 784 هیات عمومی دیوان عالی کشور