آیین نامه اجرایی ماده2قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی کشور

آیین-نامه-اجرایی-ماده2قانون-حفظ-و-حمایت-از-منابع-طبیعی-و-ذخایر-جنگلی-کشور

آئین نامه اجرائی ماده (2)قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی وذخایر جنگلی کشور


آئین نامه اجرائی ماده (2)قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی وذخایر جنگلی کشور

وزارت جهاد سازندگی
هیت وزیران در جلسه مورخ 16/12/1371بنا به پیشنهاد شماره 7767/71/10/و مورخ 28/10/1371وزارت جهاد سازندگی و به استناد ماده (3)قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگی کشور مصوب 1371،آیین نامه اجرایی ماده(2)قانون یاد شده را به شرح زیر تصویب نمود :
ماده1-تشخیص منابع ملی شده و مستثنیات ماده(2)قانون ملی شدن جنگلها بر اساس تعریف مصرح در فصل اول قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها ومراتع به عهده وزارت جهاد سازندگی است که از طریق سازمان جنگلها و مراتع کشور اقدام می نماید .
در برگ تشخیص ،خصوصیات منابع ملی از حیث وضع طبیعی و تعریف قانونی همچنین مشخصات ثبتی ،نسق زراعی ،محل وقوع ،حدود و مساحت منطقه مورد بازدید و متثنیات موضوع ماده (2)قانون ملی شدن جنگلها با استعلام از مراجع ذی ربط ذکر می شود و هر گاه در مرز منطقه مورد بازدید کوه یا رودخانه یا بزرگراه یا جاده عمومی وجود داشته باشد شرح داده می شود تا محل منابع و مستثنیات آن از هر حیث مشخص باشد .
ادارات ثبت اسناد و کشاورزی و سایر مراجع موظفند اطلاعات لازم را در اختیار مامورین جنگلها و مراتع کشور قرار دهند .
ماده3-مامور بازدید کننده منطقه باید از منطقه مورد بازدید نقشه تهیه نماید و در صورت عدم امکان ،کروکی تهیه نموده و تحقیقات لازم را به وسایل مقتضی نسبت به وضعیت منطقه مورد بازدید و مستثنیات قانونی آن بنماید و اگر احراز کند که مستحدثات بعد از تصویب قانون ملی شدن جنگلها احداث شده تاریخ احداث و دلایل آن را در برگ بازدید بنویسد و با اظهار نظر به واحدی که او را مامور رسیدگی نموده تسلیم کند .
تبصره1-آگهی موضوع ماده (2)قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگی ،علاوه بر روزنامه کثیر الانتشار و روزنامه محلی باید جداگانه تکثیر شود و به وسیله ماموران انتظامی برای اطلاع اهالی در معابر و اماکن عمومی محل وقوع رقبه الصاق گردد.در آگهی باید محل قبول اعتراضات و نتیجه عدم اعتراض قید شود .ماموران انتظامی موظفند ظرف یک هفته آگهی را الصاق کرده و مراتب را به صورت کتبی به مرجع ارسال کننده آگهی اعلام کنند .
تبصره2-در آگهی باید نام و موقعیت رقبه و در صورت داشتن مشخصات ثبتی شماره پلاکهای اصلی و فرعی بخش ثبتی ،حدود و مساحت کل محدوده مورد تشخیص با تعیین مساحت مستثنیات و منابع ملی قید شود .
تبصره3-نسبت به هر منطقه نزدیکترین محلی که روزنامه در آنجا منتشر می شود روزنامه محلی محسوب می شود .
ماده4-چنانچه ظرف شش ماه از تاریخ اخطار به وسیله انتشار آگهی با الصاق آن در معابر عمومی اعتراض نرسیده باشد مرجع ذی ربط در سازمان جنگلها و مراتع کشور موظف است مراتب را به اداره ثبت اسناد و املاک محل اعلام نماید تا مطابق ماده(2)قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی کشور و ماده (39)قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع و ماده (13)آیین نامه قانون ملی شدن جنگلها نسبت به منابع ملی مورد تشخیص ،سند مالکیت تحت عنوان منابع ملی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران (با نمایندگی وزارت جهاد سازندگی )صادر گردد.
تبصره1-مبدا مهلت قانونی اعتراض ،تاریخ انتشار آگهی در روزنامه کثیر الانتشار خواهد بود .هر گاه آخرین روز مهلت قانونی مصادف با روز تعطیل باشد اولین روز بعد از تعطیل آخرین روز محسوب می شود .
تبصره2-سازمان جنگلها و مراتع کشور مطابق ماده(29)قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور در انجام مقررات ثبتی و صدور سند مالکیت جهت منابع ملی مورد تشخیص بجز حقوقی که به سر دفتران اسناد رسمی تعلق می گیرد از پرداخت کلیه هزینه های ثبتی اعم از حق الثبت و هزینه مقدماتی و غیره معاف می باشد .
ماده5-اعتراض نسبت به تشخیص منابع ملی و مستثنیات ماده (2)قانون ملی شدن جنگلها بر اساس مقررات قانونی تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع ماده(56)قانون جنگلها و مراتع مصوب 1367 مورد رسیدگی قرار می گیرد .
ماده6-ترتیب وصول و ثبت اعتراضات تشکیل جلسات و نحوه رسیدگی هیتها و پرداخت حق الزحمه اعضاءو همکاران هیت که علاوه بر وظایف محول شده،خارج از وقت اداری همکاری می نمایند و نحوه وصول و تامین هزینه های مربوط مطابق آیین نامه ای است که به استناد تبصره(6)قانون تعیین و تکلیف اراضی اختلافی به تصویب وزارت جهاد سازندگی می رسد.
ماده7-تامین و تدارک امکانات تجهیزات و لوازم و ابزار کار مورد نیاز هیتهای مقرر در قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع ماده(56)قانون جنگها و مراتع به عهده سازمان جنگلها و مراتع کشور می باشد .
ماده8-در مواردی که تشخیص منابع ملی شده و مستثنیات ماده (2)قانون ملی شدن جنگلها بر اساس مقررات مربوط و ماده (56)اصلاحی قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور انجام شده باشد حسب مورد به تربیت ذی رفتار می گردد:
الف-در صورتی که به اجرای مقررات ماده (56)قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع اعتراض شده باشد و موضوع در کمیسیون مقرردر ماه (56)مورد رسیدگی واقع نشده باشد ،اعتراضات رسیده برای رسیدگی به هیات مقرر در ماده واحد قانون تعیین و تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده (56)قانون جنگلها و مراتع انجام میشود .
ب-چنانچه به اجرای مقررات ماده(56)اعتراض نشده باشد پس ار انقضای مهلت مقرردرماده (56)قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع حسب تقاضای سازمان جنگلها و مراتع کشور ادارات ثبت موظفند به صدور سند مالکیت به نام دولت جمهوری اسلامی خواهد بود .
ماده9-پس از صدور رای هیات ماده واحد قانون تعیین و تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده (56)قانون جنگلها و مراتع چنانچه در محل منابع ملی شده تصرفات غیر مجاز وجود داشته باشد با اعلام واحد ذی ربط در سازمان جنگلها و مراتع کشور قوای انتظامی به اسناد تبصره (4)قانون تعیین وتکلیف اراضی اختلاف موضوع اجرای ماده (56)قانون جنگلها و مراتع مکلف به خلع ید از تصرفات مذکور خواهد بود.
تبصره-در مورد خلع ید از تصرفات غیر مجاز در منابع ملی قطعیت یافته قبل از تاریخ 16/12/1365از طریق مراجع قضائی اقدام می شود .
ماده10-در اجرای این آیین نامه وزارت دادگستری،سازمان ثبت اسناد و املاک کشور،وزارت کشاورزی و سایر مراجع ذی ربط مکلف به انجام همکاریهای لازم با وزارت جهاد سازندگی (سازمان جنگلها و مراتع کشور)میباشند .
ماده11-سازمان برنامه و بودجه مکلف است بنا بر پیشنهاد وزارت جهاد سازندگی هزینه اجرای این ماده قانون اعم از خرید ماشین آلات ،تجهیزات و امکانات و تامین نیروی انسانی مورد نیاز ،هر ساله تامین و در بودجه عمومی کشور منظور نمایند .
 

منبع : وکالت آنلاین

مطالب مرتبط

در چه صورتی می توان زمین را از حالت ملی بیرون کرد ؟

رای وحدت رویه شماره 784 هیات عمومی دیوان عالی کشور

قانون مجازات نانوایان و قصابان متخلف

رای شماره 692 هیات عمومی دیوان عدالت اداری